Pinot Noir |
PINOT NOIR: Door zijn vrij dunne schil geeft de Pinot Noir vaak wat lichter gekleurde wijnen. Komt vooral veel voor in de Bourgogne waar hij het heel goed doet. Daarbuiten is het vaak een lastige druif om te verbouwen, waardoor hij ook een kleinere verspreiding kent dan eerdergenoemde rassen. Pinot Noir is ook één van de drie toegestane druivenrassen voor Champagne.
SYRAH: Hèt druivenras voor de Rhône. De Syrah is een sterke druif met een dikke, donkere schil die daardoor ook volle en donkere wijnen geeft. Ook Syrah wordt over de hele wereld aangeplant, met succes. De in Zuid Afrika bekende Pinotage is een kruising tussen de Syrah (ook wel Hermitage genoemd) en Pinot Noir.
GRENACHE: Komt van oorsprong uit Spanje en is daar ook de meest aangeplante blauwe druif. Heeft een vrij dunne en lichte schil en is daardoor zeer geschikt voor het maken van Rosé. Kan goed groeien in extreme hitte en kenmerkt zicht door veel smaak, body en alcohol.
Sangiovese |
SANGIOVESE: De bekendste druif voor Italiaanse wijnen. Oorspronkelijk afkomstig uit Toscane is de Sangiovese niet meer weg te denken uit tal van Italiaanse wijnen. Zeer veelzijdig; er kunnen heerlijke lichte Chianti’s van gemaakt worden maar ook de dikke, volle Super-Tuscany wijnen worden overwegend van Sangiovese gemaakt.
Tempranillo |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten