![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht8JIbM79XW88bU-5TT7qZBO-fER1Dog1wSFXA33xB1lU7d4Ud0stzSh7c_lqtYUJ2g3fxCaB6hpOuj_sCNvbrVeF1RNpSCBjiMxtSRBHC2Z0o25nGutsavgMuROGWF0Wn52jA4qWMM9g/s320/2011_02_14-Coffee.jpg)
Een zuivere Arabica koffie die afkomstig is van Hawaï, en dan specifiek van de hellingen van de Hualalai en de Mauna Loa in het Kona-district op het Big Island. De bijzondere weersomstandigheden; zonnige ochtenden en vochtige middagen, lichte wind en zachte nachten, gecombineerd met de poreuze, mineraal houdende vulkanische grond zorgen voor zeer goede omstandigheden voor de teelt van koffie. Het zorgt voor een rijke koffie met een volle body en een prachtige milde, bijna zoete smaak van karamel en amandel.
2. Jamaica Blue Mountain
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsRgNs1FYVrJU5J_GBchrzI6aG1GPwg3T78FF6YAK1r6K-VFdS7LlvIX0jA8qhspgXMW3tdq5p9AlYcQgO03wPJZV1I1hHJkMp-LKJiawGneBNz9HR4JeKYhK3U_0wBZjB7tD2W22YN-M/s320/7944872930_ed1452b660_z.jpg)
1. Kopi Loewak
Bij Kopi Loewak gaat het niet zozeer om de herkomst als wel om het zeer speciale productieproces. De koffiekersen worden namelijk gegeten door de Loewak, een civetkatachtige, die de pitten niet kan verteren. Tijdens de passage door het maag-darm kanaal van de diertjes worden de pitten gefermenteerd waarna ze worden teruggevonden in de ontlasting van de Loewak. Na gewassen en licht geroosterd te zijn vormen ze de meest exclusieve koffie ter wereld. Deze koffie is afkomstig uit de Filipijnen, Vietnam, India en Indonesie; het leefgebied van de Loewak. De smaak wordt door de liefhebbers omschreven als de perfecte balans tussen zoet en fris met een hint van cacao. Overigens is deze koffie tegenwoordig omstreden als gevolg van de slechte leefomstandigheden van de Loewak in gevangenschap.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfJ-A4OFqStVZq1-h_EtHo6PdYf9NjTjNVijI0NvlXre-37ymInnC2ZnumZkFjJ5Hj-HlR9vlhPLRbHqM5uzZZ2kHsUpY2VCUOIHFX5FGh1XYjAsgaZQUF2BQAESezRTgq8LXmWrj5IwA/s320/Loewak.jpg)
Natuurlijk blijft het vakmanschap van de barista van groot belang om deze koffiesoorten het best tot hun recht te laten komen, waarbij aangetekend dient te worden dat zij alle drie het beste ‘slow’ gezet kunnen worden om hun smaken optimaal te kunnen afgeven.
Mooie uiteenzetting over koffie... lekker!
BeantwoordenVerwijderen