![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaq2MZZ0foM4WiOClRriBA8djmlUK_ffq_c0NV3pTIdXx57kdV9_ZDD5Qmf1k2p9ivmEU4G6iR2TJRpGp43-oi5nyeYJcNmv9qLcaTfpLhjwQFeByWXkZk5wDDvZ_HhipnVWfqnR-mz7M/s320/waterbuffels.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQOKUsuBN4zg9qtUtHV3x_DxA3dc4P4fpuAThw2H98SIH74PM1UR6vm0N5inXLMXXfqL4EFNXLD9tCQNQgZC_kNA8C5FBdLhwt9TiREonDRAEyOvYqwLkxbvgDAqJS8zY9TVl03l0oU2k/s320/mozzarella-gusto-raro-italian-food.jpg)
1. Met behulp van stremsel wordt de kaas van de wei gescheiden.
2. De wrongel moet daarna eerst rusten om de zuurgraad te laten dalen.
3. Vervolgens wordt de wrongel gekneed terwijl er water van 95° C wordt toegevoegd.
4. De kaas is dan taai en gesmolten. Nu worden er lange worsten van getrokken die in kleinere stukken verdeeld worden.
5. Deze stukken worden tot zogenaamde Bulba’s gevormd. Dit zijn de bekende bollen Mozarella.
6. Als laatste wordt de kaas gekoeld en heel licht gezouten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDeV1fFqp5fAZTwSxpCLmXH1gXY4TMnmXIQzlNPRy8KOPWXXV7rOmOjFw2f_G1er1RHIK7edh9Ty4iWl4kvDKGL34nPy5raKktP5f8v6RMXHpIBB2BUhpIdIURO-PaEddolOI-0RNvytU/s320/Caprese.jpg)
Mozzarella wordt in de Italiaanse keuken traditioneel gebruikt in de salade Caprese, met tomaat, basilicum en olijfolie, maar kan ook in tal van andere gerechten gebruikt worden, van amuses tot desserts. Naast de bekende verse Mozarella is er ook een gerookte variant en een type met een veel lager vochtgehalte. Deze laatste wordt voornamelijk gebruikt voor pizza’s.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten