![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZrCmagsFv7oyJiyFB4QZ6sJhZBUL599EjkP4YnMNUly5LLDr7ndSVs9NOgxW4tvo9EBRlRO4kLMpo5fQF0bw3clyw4QJKS8V6Gq1PmFfAEETzvgEpiQGn8JHA4xu2B2lsgEGsTS1QKDM/s200/coconut-creme-caramel-with-physalis.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDLf8WquSRL0-S_iBgwU2g4vi1CNHwQDka4oYMHa3ekqoP0nKdr7wvHTIL7Yosmioptr7j5jQDmYruQn_qnGg8gNYp1o4sKcvoh5_8PTNGSKS9PU9iJYEepikFsNHRALMJ5RvU9GFgCRk/s200/00173481.38.jpg)
De vrucht wordt veel gebruikt ter garnering vanwege het decoratieve uiterlijk. Na de bloei vormen de bloembladen namelijk een beschermend, lampionachtig, omhulsel om de vrucht. Als dit omhulsel losgemaakt wordt lijkt het geheel weer op een bloem met de bes als hart. Maar het is ook een heel smakelijke vrucht. Het vruchtvlees is oranje van kleur, bevat veel kleine zaadjes en heeft een enigszins zoet-zure zeer aromatische smaak. Daardoor is hij ook heel geschikt als smaakgever in allerlei desserts en taarten.
Nauw verwant, maar veel minder bekend is de Tomatillo. Deze smaakt meer zoals een kruisbes en is vaak ook groen van kleur. In Mexico wordt de Tomatillo samen met chilipepers gebruikt als hoofdingrediënt van de bekende ‘Salsa Verde’
![]() |
Tomatillo open en dicht. |
Graag verzorgd, met een gastvrije groet.
Jan Joost
Geen opmerkingen:
Een reactie posten