![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOR-nO4RAxxUHjn2IP8Fn926w81wLSEvziHbr6h2yILZnYtqicmB38XgZnZDH0oyJGxQ4pTS9fhGplhy3o4GrmjDESK8FUUEdq3m6OJ05b_mWUWVWCguxZFXz_vfp3Bt7-pUL8Cbn6ITw/s1600/images.jpg)
Er bestaan 1001 authentieke familierecepten voor limoncello en elke “famiglia” houdt haar eigen recept angstvallig geheim. Toch is het in de basis een heel eenvoudig recept en is het ook niet moeilijk om zelf te maken. Citroenschillen laten weken in 96% alcohol en vervolgens verdunnen met suikerwater. Nog een week of 3 laten staan en... genieten maar! Neem wel biologische, onbespoten citroenen anders loop je het risico dat je drankje vol zit met landbouwgif.
Tot een jaar of 15 geleden werd de limoncello, zoals de meeste likeuren, op kamertemperatuur geschonken. Maar toen bedacht iemand dat het misschien gekoeld ook wel lekker zou zijn. Dat bleek inderdaad het geval, lekkerder zelfs, en daarom is het tegenwoordig gebruikelijk om limoncello ijskoud te serveren.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMi5gkAqYWDyb2jQiTuT6VeG2ciQ7dhW-dPbrukQx0E2NZRevYBgmJ-SvE2KwH5SvoWtBRJH5YV-e-kXg4Cx4RFOGKSvWG97Irfnna8y5D6x7La6zv_hZQJBf0Eby1xMZuGRZvrBwpDjA/s320/Naamloos.jpg)
(2 delen), cava (2 delen) en natuurlijk limoncello (1 deel). Voeg hier 1 deel bruiswater of 7 up aan toe. Vers citrusfruit erbij en de zon gaat als vanzelf schijnen.
Uiteraard is limoncello ook zeer geschikt als smaakgever in een scroppino of een spoom.
Graag verzorgd, met een gastvrije groet,
Jan Joost
Geen opmerkingen:
Een reactie posten